• Logga ut
  • Mina sidor

Så här funkar det...

Bläddra bland 100-tals olika mallar och välj ut din favorit! Gör personlig! Ladda upp dina foton och skriv dina egna texter Granska och godkänn! Registrera din adress och betala
Vi granskar er order och tar kontakt vid eventuella problem Vi trycker, packar och postar inom 2-5 arbetsdagar
Vi skickar alla leveranser med A-klass brev, vilket normalt tar 1 arbetsdag

Vanliga frågor

Kan jag räkna med att färgerna är likadana i tryck, som de ser ut på min skärm?

Olika typer av skärmar återger färger på olika sätt och det går dessutom att göra olika inställningar på sin dator/skärm, som påverkar färgåtergivningen, ljusstyrkan m m. Därför kan man tyvärr inte räkna med att de tryckta färgerna är identiska med det man ser på sin skärm. Däremot försäkrar vi att alla våra färger är utvalda med stor omsorg och genom noggranna provtryck, för att säkerställa vackra nyanser med god färgmatchning.

Vilken storlek och upplösning skall de foton jag laddar upp ha?

Kvaliteten på de tryckta bilderna beror i första hand på förhållandet mellan själva bildfilens upplösning och hur stort format bilden skall tryckas i. Vi rekommenderar en upplösning på 1200x800 pixlar. Ett tips är att använda bilder fotograferade med en kamera på minst 2 Megapixlar och att ni ställer in kameran på att fotografera med hög kvalitet. Det är svårt att säga var gränsen går om man ser till bildfilens storlek, men generellt kan man säga att filerna bör väga runt 700kB och uppåt för att vara av tillräckligt god kvalitet. Glöm inte bort att en från början suddig bild aldrig kan bli skarp oavsett hur hög upplösningen är. Undvik att använda mörka bilder, eftersom ett matt papper är mindre förlåtande än ett blankt fotopapper eller en datorskärm, som är upplyst med vitt ljus. Generellt blir foton mörkare i tryck än vad de ser ut att vara på skärmen! OBS! Vi sparar era uppladdade foton i 3 månader endast!

Jag har problem med att ladda upp mitt/mina foton i korten, vad kan vara fel?

Om ni har problem med uppladdning av ert foto eller om det tar mycket lång tid, kan detta bero på att ni försöker ladda upp en fil som väger väldigt mycket, t ex mer än 10 MB. Detta i kombination med en långsam uppkoppling kan göra att filen inte klarar av att laddas upp. Problemet kan också bero på att bildens filnamn innehåller ett icke-tillåtet tecken. Kontrollera att filnamnet inte innehåller något av följande tecken \ / . : * ? ” < >. När det gäller . (punkt) får detta tecken endast finnas före namnets ändelse, t ex IMG_123.jpg och inte i själva filnamnet t ex IMG.123.jpg.

Går alla texter att byta ut till mina personliga?

I stort sett alla texter i våra mallar går att ändra. Alla horisontellt räta texter av personlig karaktär går att byta ut. Däremot finns det i vissa fall svängda, sneda eller oregelbundna texter, som ingår i designen och som därmed inte går att byta ut. När ni gått vidare till sidan där korten görs personliga, ser ni genom att klicka på respektive text huruvida den är utbytbar eller ej.

Jag får inte plats med min text, hur gör jag?!

Våra kort består av designade text- och bildelement, som tillsammans skapar den färdiga mallen. För att kunna bibehålla kvaliteten på designen, finns det en begränsning i hur mycket text, som går att skriva in. Detta varierar från mall till mall och även beroende på den enskilda textens placering på kortet. När ni skrivit in era egna texter, var noga med att dubbelkolla att ni tycker att allt ser bra ut i förhållande till den övriga designen.

Kan man ändra typsnitt eller textfärger på korten?

Nej. Varje enskilt kort vi erbjuder är omsorgsfullt skapat av professionella designers, med det typsnitt och den textfärg, som passar för själva designen.

Vilken typ av papper använder ni er av?

Samtliga kort vi erbjuder trycks på ett obestruket, vitt Munken Polar papper med en ytvikt på 300g. Detta är ett slätt, kritvitt papper, som har en tjocklek, som närmast kan liknas vid ett vykort. Kortet har en sidenmatt, mycket exklusiv känsla. Även våra Dop- & Namntavlor, Väggkalender, Familjekalender, Dragspelskalender och fotoböcker trycks på Munken Polar. Väggkalender XL trycks på Premium Matt, 180g, även det ett kritvitt, matt papper. Adressetiketter trycks på självhäftande, vitt papper.

Vilken tryckteknik använder ni er av?

Våra produkter trycks genom digital offset teknik, med så kallad CMYK fyrfärgstryck. Detta är en standard metod, som används för fyrfärgstryck, där CMYK står för de fyra färger som används i tryckprocessen (C-cyan, M-magenta, Y-yellow, K-key/svart). Tryckpressen använder sig av flytande bläck, i motsats till pulverbläck, vilket gör att färger sjunker ner i pappret och efterlämnar en mycket vacker, alldeles sidenmatt yta. Resultatet blir mycket snarlik den man normalt uppnår genom traditionellt offsettryck.

Hur ser baksidan av korten ut?

Baksidans utseende varierar beroende på vilken produkt ni väljer. Till vissa kort erbjuds alternativa baksidor och man ser då i beställningsprocessen hur baksidan ser ut. På kort utan denna valmöjlighet är baksidan vit, så när som på en liten Prints with Wings logga centrerat i nedre kanten. Dop- & Namntavlor har även de en vit baksida, med en liten Prints with Wings logga längst ner. Våra väggkalendrar är helt vita på baksidan.

Ingår kuvert i kortpriset?

Nej, tillhörande kuvert säljs till en extra kostnad av 3 kr styck (2 kr för små format). Till samtliga kort finns vita kuvert i passande storlek, men därtill finns även kuvert i utvalda matchande färger till respektive kort. Kuvert läggs till i kassan alternativt beställs separat under rubriken "Kuvert".

Är de matchande kuvertfärgerna identiska med färgerna i korten?

Kort och kuvert kommer ej ifrån samma produktion och framställs ej heller genom samma teknik. Man får därför räkna med mindre avvikelser i färgerna. Däremot är de noggrant utvalda av oss för att säkerställa att de passar ihop.

Kan jag fritt välja exakt hur många antal jag vill beställa av varje produkt?

Alla våra kort går att beställa i exakta antal, dock med restriktionen att man måste beställa minimum 15 ex. Dop- & Namntavlor och fotoböcker går att beställa från 1 ex. Kalendrar säljs från 1 ex, förutom Dragspelskalendern som säljs i 2-pack. Shoppinglistor säljs även de i 2-pack. Adressetiketter, konfirmationsminneskort och placeringskort, säljs dock i jämna 24-tal. Detta beror på att tryckeriet som minst kan trycka ett (1) ark papper och att det är så många ex, som ryms på detta ark.